Verbetering voorplein Jeroen Bosch Ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2011 Het JB ziekenhuis gaat binnen 6 weken het voorplein aanpassen. Dat gebeurt nav strubbelingen bij het afzetten en ophalen van -gehandicapte- patiënten/bezoekers Met name zaten de taxi's, die te weinig plaats kregen, in de weg.
Ook moesten begeleiders van gehandicapten eerst binnen een rolstoel gaan halen

Het door projectontwikkelaar Proper Stok ontworpen plein voor het nieuwe Jeroen Boschziekenhuis, dat zowel een verblijfs- als een verkeersfunctie heeft, wat leidde tot problemen.

foto © paul kriele, 16 oktober 2011.
 

-Ipv  6 worden er voor taxi’s 8 plaatsen taxi’s gereserveerd. Een deel van deze plaatsen wordt verdiept aangelegd, zodat ook verlengde taxibussen er makkelijk kunnen staan.
-De taxiplaats wordt overkapt. 
-Er komen opvallender borden, waarop de verschillende parkeerplaatsen staan aangegeven.
-Duidelijker moet ook zijn dat het eerste half uur in de parkeergarage gratis is.
-Het ziekenhuis houdt in de eerste periode na het doorvoeren van de maatregelen toezicht op het naleven van het kort parkeren.
- Verder is afgesproken dat het ziekenhuis belijning gaat aanbrengen voor blinden en slechtzienden vanaf de buslijn tot de hoofdingang. De belijning wordt doorgetrokken in het ziekenhuis tot aan de informatiebalie op de boulevard.

Peter Langenbach, Raad van Bestuur zegt dat de taxibedrijven* hebben constructief meegedacht. Zij staan positief tegen over de oplossinge en beseffen dat het niet voor iedereen het ultieme kan worden bereikt en dat het de charme van een verblijfsplein moet blijven, dus autovrij. 

*Gesproken is met vertegenwoordigers van taxibedrijven Regiotaxi, Van Alebeek, Van Rooij en Brouwers. Gerard van Alebeek vertegenwoordigde in het gesprek ook ziekenvervoerorganisatie PNOB.