Ziekenhuis krijgt kunst via ABN/AMRO van Argentijnse kunstenaars

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2011 Op zondag 11 december 2011 mocht de kunstcommissie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een aantal werken van Argentijnse kunstenaars verbonden aan Paint a Future* uitzoeken voor het nieuwe ziekenhuis. Voorzitter van de RvB dr.Willy Spaan nam de werken in ontvangst. De overhandiging vond plaats in de voormalige galerie Beaumont Fine Art te Berlicum, die deze maand december 2011 haar ruimte beschikbaar heeft gesteld voor de mooiste schilderijen van Paint a Future. Carel Kraaijenhof, beroemd bandoneist, luisterde de bijeenkomst in Galerie Beaumont in Berlicum op.

*Paint a Future is een initiatief van Hetty van der Linden. Zij vraagt kinderen in achterstandssituaties hun toekomstdromen te schilderen. Van deze kindertekeningen worden door haar en nog 100 internationale kunstenaars schilderijen gemaakt, met het doel door middel van de verkoop de kinderdromen waar te maken. De huisbankier van het ziekenhuis, ABN AMRO, steunt Paint a Future en stelde door middel van een donatie het JBZ in de gelegenheid om een aantal werken uit te zoeken.

MARS is de signatuur van dit schilderij. De schilderijen zijn van Alejandro Teves, tenminste deze.

De kunstcommissie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis koos voor o.a. twee werken van Alejandro Teves en twee van Julan Fontana. Teves liet zich bijvoorbeeld inspireren door een kindertekening van Ahmed. De kinderen in het dorp van Ahmed willen graag ’s avonds licht hebben. Paint a Future werkt aan de aanleg van zonne-energie op het dak van het gemeenschapshuis. Bij het JBZ krijgen de schilderijen een plek op die afdelingen, waar veel kinderen komen.