JBZ: Tamara Schalken wint 'Nightingaleprijs 2011'

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-01-2012 Tamara Schalken van het Jeroen Boschziekenhuis heeft de Nightingale-prijs ontvangen omdat zij een inspirerende verpleegkundige is, die zich zowel op haar eigen afdeling als in de gehele organisatie met succes inzet voor het verbeteren van de verpleegkundige zorg. Naast VVV bonnen en een kunstwerk ontvangt de winnares € 5.000 om in te zetten in het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg op haar eigen afdeling.
Naast Tamara Schalken waren genomineerd: Thea Laghuwitz, vaatverpleegkundige chirurgie en Thea van de Ven, pre- en postanalyse medewerker.

Voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie reikte Betsie van der Sloot, juryvoorzitter en voorzitter van de Cliëntenraad, de prijs uit aan Tamara Schalken. Mevrouw Van der Sloot werd daarbij geassisteerd door de look-alike van Florence Nightingale, de verpleegkundige naar wie de prijs is vernoemd.

Voorbeeldfunctie
De door de jury genomineerde personen blonken alle drie uit in die belangrijke communicatieve vaardigheden. 
Maar  Tamara Schalken doet dat nog eens extra uit vanwege haar voorbeeldfunctie in het ziekenhuis. Communicatief is mevrouw Shalken sterk, helder en duidelijk in haar uitspraken. Ze denkt mee, werkt mee, haar is nooit iets teveel. Ze zoekt altijd de uitdaging de verpleegkundige zorg te optimaliseren. Zo heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd in het samenvoegen van twee neurologieafdelingen die mede door haar toedoen succesvol is verlopen. Ook heeft zij op de afdeling het initiatief genomen voor het ontwikkelen van een kwaliteitsmuur, waar de scores van de afdeling met betrekking tot de prestatie-indicatoren zichtbaar worden gemaakt voor de patiënten.
Tamara Schalken zet zich met veel enthousiasme in voor zowel de organisatie als voor het verplegend personeel en voor de patiënten. Als voorzitter van de VAR (Verpleegkundige AdviesRaad) is ze het verpleegkundige gezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.