Uroloog Bart Schrier [JBZ]: beste van Nederland

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-01-2012 | Gewijzigd op: 16-01-2012
Het internetmagazine Mednet maakte de vorige week de intercollegiale uitverkiezing bekend van de toparts  van Nederland. Uroloog Bart Schrier van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is voor de vierde opeenvolgende keer benoemd tot Mednet toparts. Vorig jaar stond hij tweede, dit jaar is hij uitgeroepen tot beste uroloog van Nederland. Oud-minister van Defensie Frank de Grave* reikte zondag 15 januari 2012 in het Jeroen Boschziekenhuis het certificaat behorend bij 'Nederlands toparts' aan de Bossche uroloog Bart Schrier uit.


Oud-minister van Defensie Frank de Grave* reikte zondag 15 januari 2012 in het Jeroen Boschziekenhuis het certificaat behorend bij 'Nederlands toparts' aan de Bossche uroloog Bart Schrier [l.] uit.

foto © mednet/vincentboon, 15 januari 2012.

 

Collega’s roemden Schrier vanwege zijn innovatieve bijdrage, zijn opleiderskwaliteiten, zijn technische, theoretische en communicatieve vaardigheden, zijn bijdrage aan de wetenschap en zijn collegialiteit.
De ook genomineerde urologen Coby Reisman [Amstelland Amstelveen] en Paul Kil [Tilburgse St. Elisabeth Ziekenhuis] kwamen op de respectievelijk tweede en derde plaats.
1300 artsen die hun stem uitbrachten nomineerden 33 medisch specialisten verspreid over 11 specialismen. Opvallend is dat de meeste topartsen in topklinische ziekenhuizen werken. Van het Jeroen Bosch Ziekenhuis waren naast Bart Schrier nog 9 artsen genomineerd.

*Eerste Kamerlid Frank de Grave  [*27 juni 1955] is tegenwoordig voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten. In het kabinet Kok-II was De Grave minister van Defensie.