Jos van Erp nieuwe dirigent ziekenhuiskoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2012 Het koor van het Jeroen Boschziekenhuis heeft in de persoon van Jos van Erp een nieuwe dirigent. Van Erp volgt Karel van den Heuvel op, die door tegengestelde meningen en verschil over de repertoire keuze onverwacht afscheid nam.
Van Erp is op dit moment de vaste organist van het koor in de kapel. Daarnaast dirigeert hij meerdere koren en is hij docent aan de muziekschool.
Jos van Erp nieuwe dirigent van het koor van het Jeroen Boschziekenhuis.
 

Met het vertrek van Van den Heuvel houdt het GZG-koor op te bestaan. Ongeveer 12 leden maken samen met de nieuwe dirigent een nieuwe start onder de naam JBZ-koor.
Enkele GZG-koorleden die de 80 reeds zijn gepasseerd, vonden de weg naar het nieuwe ziekenhuis te lang en hebben een koor gevonden in de stad. In de kapel wordt ééns in de maand een protestante kerkdienst gehouden, één à twee keer per maand een eucharistieviering en één à twee keer per maand een woord- en communieviering.

De kapel van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis is bedoeld voor protestantse én katholieke gelovigen. Ook niet-gelovigen kunnen hier een moment van stilte beleven. Het koor staat in de nieuwe kapel achter het altaar opgesteld.