Marcel van Borren wint H2B Award 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2012 Marcel van Borren, klinisch chemicus in opleiding in het JB-ziekenhuis, heeft de Health to Business Award 2012* gewonnen. Hij won de prijs voor zijn leidende rol bij de Point of Care Labs, een systeem waardoor in de huisartspraktijk diagnostisch onderzoek kan worden uitgevoerd. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 10.000.
De uitreiking vond plaats  tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Health to Business Community Jeroen Bosch [12 april 2012].

Marcel van Borren klinisch chemicus van het JBZ.

De criteria van de nominatie waren:
1) Ondernemerschap en voorbeeldfunctie
2) Belang voor de gezondheidszorg
3) Grensoverschrijdende stimulerende werking voor economie en werkgelegenheid
4) Innovatie en voorbeeldfunctie
5) Maatschappelijke relevantie

Genomineerden
Er waren voor de H2B Award 2012 vier kandidaten genomineerd:
-Kinderarts Esther de Vries voor haar inspanningen in het door haar opgerichte Expertisecentrum voor Voeding, Afweer en Allergie.
-Klinisch fysicus Chris Peters voor zijn onderzoek rond intelligente elektrodepleisters, die een belangrijke rol spelen in bij het bewaken van de veiligheid van de baby bij bevallingen.
-Radioloog Matthieu Rutten voor zijn prestaties op het gebied van 3D-echografie bij borstkanker.
-Marcel van Borren won de prijs doordat hij in staat is gebleken met een groot aantal partijen binnen en buiten het ziekenhuis tot een goed functionerend systeem te komen, dat in een grote behoefte voorziet. Huisartsen kunnen met één van de zes tests bijvoorbeeld uitsluiten dat sprake is van een longontsteking. Daardoor hoeft niet onnodig antibiotica te worden voorgeschreven. Patiënten hoeven niet meer naar een prikpost.

*Health to Business Community Jeroen Bosch
De Health to Business Community Jeroen Bosch (H2B) is opgericht in 2008 door het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Bossche bedrijfsleven om interactieve kennisuitwisseling en ontmoeting tussen ondernemende bedrijven, medisch specialisten, managers in de zorg en kennisinstellingen te stimuleren.