JB-Ziekenhuis zet koeriers Weenergroep in

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2012 Zeven chauffeurs van Weener Groep gaan koeriersdiensten verzorgen voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tussen acht en half drie bezoeken zij via vier routes alle huisartspraktijken en bloedprikposten in de regio. De koeriers gaan elke dag alle diagnostische materialen voor de laboratoria ophalen bij de huisartsen die bloedonderzoek of andere diagnostisch onderzoek aanvragen.
Ook brengen zij spullen als aanvraagformulieren, bloedbuizen en pakketten voor het insturen van baarmoederhalsuitstrijkjes. De koeriersdienst betekent een extra service voor de huisarts en een verbetering van de kwaliteit van onderzoek.
Mannen van de Weenergroep die voor het Jeroen Boschziekenhuis koeriersdiensten gaan verrichten.
foto © arianne gelderblom.

Tot op heden wordt voor het bezorgen en ophalen van klinische en niet-klinische materialen gebruik gemaakt van diverse transportmedia vanuit diverse afdelingen. Bloed, urine en ander lichaamsmateriaal wordt in speciale kitjes verzonden met de post. Het is duidelijk dat de kwaliteit van het materiaal achteruit gaat, wanneer de post er langer over doet. Daarom is het ziekenhuis op zoek gegaan naar een partij die koeriersdiensten zou kunnen verzorgen. Zeven koeriers zijn opgeleid om gedurende vijf werkdagen vier verschillende routes te rijden: Bommelerwaard, Zuid, West en Oost. Per dag zijn drie chauffeurs nodig, die door Weener Groep worden begeleid. Zoals bekend worden bij Weener Groep mensen 'met een afstand tot de arbeidsmarkt' begeleid en zo dicht mogelijk bij regulier werk gebracht. Het ziekenhuis is blij dat het zinvol werk kan bieden aan deze groep. Dit is mogelijk door de manier waarop de werkprocessen worden ingericht door de leiding van Weener Groep. De zeven koeriers , Marco van Boxtel, Peter de Klerk , Remco van Lith, Eddy Moll, Maykel van Rixtel, Henk Teulings en Joop Visser hebben er zin in. Op de eerste werkdag brengen zij voor al hun klanten een leuke attentie mee, en stellen zij zichzelf aan hen voor.