Frans Croonen stopt als voorzitter RaadvBestuur JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2007 Drs. Frans Croonen, stopt als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Boschziekenhuis. Om ‘persoonlijke redenen’ van deze in 1947 in Oss geboren bestuurder, staat in het persbericht.

De voormalige huisarts heeft het ziekenhuis door woelige jaren geleid waarin de fusie van het Bosch Medicentrum met het Carolus [bestuurlijk mei 1999/organisatorisch januari 2002] het meest markant was. Die met het Willem Alexanderziekenhuis vond al in 1990 plaats.

Buiten dat heeft uiteraard de herschikking van de maatschappen [met 220 specialisten] de cohesie binnen de organisatie niet bevorderd. Een organisatie die nog in de niet geheel soepel verlopende bouwprocedure verkeert en die -op zijn minst -verlies heeft geleden door vertrek van deskundige specialisten.
Croonen heeft uiteraard een eigen stijl en karakter. Het is opvallend dat in deze hectische periode een bestuurder afscheid neemt van de organisatie. 
Voordat Croonen de eerste bestuursvoorzitter werd van het Jeroen Boschziekenhuis [per 1 januari 2002,] leidde hij als voorzitter vanaf 1 mei 1999 in eenzelfde positie het Bosch Medicentrum en het Carolusziekenhuis. Voor die tijd stond hij bekend als de huisarts van Empel. Als nevenfunctie was Croonen vanaf najaar 2000 tot januari 2005 ook nog voorzitter van het Rode Kruis [afd. Den Bosch].