Medicus Spaan nieuw in RaadvBestuur JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-08-2007 Prof. Dr. Willy Spaan wordt per 1 januari 2008 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Boschziekenhuis.

De 52-jarige Spaan, die hoogleraar en bestuurslid van diverse instituten/organisaties op het gebied van de gezondheidszorg was, vult met zijn benoeming de post op die door dr. Frans Croonen vlak voor het nieuwbouwtraject werd verlaten.

Spaan is een onderzoeker, innovator en was medicus zo blijkt uit zijn cv. Diens benoeming is so wie so al een gepasseerd station om een deskundige bouwzaken op te nemen in de RvB. Maar de Raad van Toezicht negeert met deze benoeming ook de behoefte – in deze tijd van strategisch management en het verwerven van een marktpositie - om een economisch/financieel expert in het bedrijf aan te stellen. Met de voortzetting van de oude traditie medici in de directie op te nemen, wordt het onderonsje [lees de macht] van specialisten binnen het Bossche ziekenhuis nog eens versterkt. Al zegt - in algemene bewoordingen - het persbericht dat ‘..door ervaring Spaan uitermate geschikt is als bestuurder van een ziekenhuis waar de marktwerking een toenemend belangrijk onderwerp is’.