Elseviers enquête + AD Top 100 van ziekenhuizen

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2005 | Gewijzigd op: 21-06-2012
In het jaarlijks onderzoek dat het AD over de beste ziekenhuizen publiceert staat het Bossche Jeroen Boschziekenhuis op de 70ste plaats.
 Het onderzoek is gebaseerd op 30 kwaliteitselementen, zoals diverse operaties, het al of niet doorliggen en bijv. de afhandeling van uitslagen. Dat zijn aspecten die door de tehuizen zelf zijn vrijgegeven.
Terwijl in de recent verschenen Elsevierenquête het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis bovenaan eindigde, ligt die positie bij het AD op 43. Het Roosendaalse Fransiscus kreeg bij het Ad de eerste plaats.

Verder staan in Brabant het Tilburgse Elisabeth op plaats 24, Eindhovense Catharina 41, Twee Steden 46, Bernhove Oss 55 en Maasziekenhuis Boxmeer 62.


Jeroen Bosch staat zwak in Elsevierenquête 3 oktober 2005. 
Het Jeroen Boschziekenhuis komt er bij de jaarlijkse Elsevierenquête erg zwak uit. Het eindigt op de 73ste plaats. De enquête is gebaseerd op drie peilers: zaken die zich rondom de patiënt afspelen, de contacten tussen de huisarts en het ziekenhuis en als derde aspect: het ziekenhuis als organisatie. Bij dat onderzoek, dat ingegeven werd door plaatselijke informanten/deskundigen, scoort het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, dat de laatste jaren sterk eindigde, het hoogst. 
In Brabant volgen het Boxmeerse Maasziekenhuis [7e plaats], het Roosendaalse Franciscus [10e ], St. Elisabeth Tilburg [31ste], Twee Stedenziekenhuis [34ste], het Eindhovense Catharina [38ste] en Maxima ziekenhuis [40ste], en tot slot het Geldropse St.Anna op de 48ste plaats.
Vorig jaar plaatste ‘Den Bosch’ zich bij een gelijksoortige enquête op de 29ste plaats en in de AD-enquête op de 70ste [in 2005] en op de 44ste plaats [2004].