Kunstenares Marcela Radoš wint JBZ Award

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2012 Marcela Radoš heeft de JBZ-Award gewonnen, een aanmoedigingsprijs voor beginnend beeldend talent. De pas afgestudeerde kunstenaar van AKV|St.Joost ontvangt € 2.500 voor de uitvoering van nieuw werk. Ook mag zij een keer eigen werk exposeren op de boulevard van het ziekenhuis.

De academie had tien kunstenaars voorgedragen uit verschillende disciplines. Daaruit selectie de jury van de JBZ Award vijf kunstenaars die samen de zomerexpositie in het ziekenhuis gaan inrichten. Daaruit kwam Marcela Radoš als winnaar naar voren in een close finish met Niels van de Spijker die de Lucasprijs won.

Communicatiemanager Celia Noordegraaf reikt de Award aan Marcela Radoš uit. De prijs bevat onder meer een cheque twv  € 2500.

De jury van de JBZ-Award bestond uit Peter Sleijffers [Jeroen Bosch Ziekenhuis], Jan van Hoof, galerie-eigenaar en Celia Noordegraaf, communicatiemanager.
Celia Noordegraaf reikte de prijs uit op 28 juni tijdens de diploma-uitreiking van AKV/St.Joost. Naast Marcela Radoš werden Jeroen Leonhard, Niels van de Spijker, Michelle van Heijst en Frank ter Beek genomineerd.