Herdenkingsconcerten in de kapel Jeroen Boschziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2012 Op donderdagavond 1 november en vrijdagavond 2 november vinden in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis herdenkingsconcerten plaats, die zijn bedoeld voor alle families die het afgelopen jaar een naaste hebben verloren in het ziekenhuis. Ook andere belangstellenden zijn welkom .

De extra concerten worden georganiseerd door de geestelijk verzorgers van het ziekenhuis. Zij hopen dat ook muziek helpt bij het verwerken van wat mensen in het ziekenhuis meemaken.

De musici van deze extra kamermuziekconcerten, aanvang 19.30 uur, zijn: 
de sopraan Sabine Wüthrich en de organist Wim Dijkstra, die begeleid worden door een strijkers-ensemble met Anneke van Haaften (viool), Machteld van Delft (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Diederik van Dijk (cello) en hoboïste Marjolein Koning.
Programma:
De musici voeren de cantate uit:  “Mein Herze schwimmt in Blut” van J.S. Bach en het motet “Nulla in mundo pax sincera”RV 630 van A. Vivaldi. Het nieuwe Pels en van Leeuwenorgel klinkt in de Canzona d mineur BWV 588 van J.S. Bach.
Er wordt ook gespeeld op een kistorgel. Dit kistorgel wordt voor dit concert gesponsord door de bouwers van het grote Pels en van Leeuwenorgel. 

Voor meer informatie en aanmelding [max. 75 bezoekers] kijk op www.jbz.nl. [zoek bij concerten]