Kinderexpertisecentrum heeft ATLENT als naam

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2012 | Gewijzigd op: 22-10-2012
Maandagmorgen 22 oktober 2012 is het KinderExpertiseCentrum van de Klokkenlaan naar de nieuwbouwlocatie aan de Kooikersweg verhuisd. van het centrum, waar onderwijs, zorg, revalidatie en opvang voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking centraal staan, werd om  half elf zijn nieuwe naam en website met bijbehorende huisstijl: 
A TLENT onthuld.

De ingebruikname op maandagmorgen 22 oktober 2012 van het nieuwe KinderExpertisecentrum [KEC] aan de Kooikersweg met de naam ATLENT.  

Het KinderExpertiseCentrum Atlent is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen Mytylschool Gabriël, Tolbrug Specialistische Revalidatie, Cello en SWZ.

Tijdens de feestelijke onthulling lichtte Willem de Jong, directeur van Mytylschool Gabriël, toe hoe de nieuwe naam en het nieuwe logo tot stand kwamen. “Met de nieuwe naam laat Atlent zien dat ze een eigen kijk op talent heeft. Zo is het anagram van het woord talent ontstaan”, legt De Jong uit. “Atlent ziet het talent van de kinderen, en niet de beperking.” 

Het logo in de vorm van een Scrabblewoord sluit bij dit gedachtegoed aan. Dat stelt het pad voor dat kinderen doorlopen, voor en tijdens hun verblijf bij het KEC. De eerste twee stenen liggen door elkaar en kennen weinig houvast. De overige letters liggen gestructureerd”, aldus De Jong.

Atlent investeert in de toekomst van kinderen en jeugdigen”, zegt De Jong. Het scrabblewoord in het logo Nieuwbouw
 
Na de onthulling van de naam, de website www.atlent.nl en het logo maken de kinderen, hun ouders en de medewerkers van Atlent kennis met het nieuwe gebouw. Ze krijgen de sportzaal, de buitenspeelplaats, het zwembad, de oefenruimtes en de leslokalen te zien.