JBZ: Succesvolle kookworkshop voor jongeren met glutenallergie

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-11-2012 Op donderdagmiddag 1 november 2012 hebben 70 kinderen en jongeren met glutenallergie (coeliakie), meegedaan met een kookworkshop in het KW1- College. Ze maakten daar onder leiding van prof-koks muffins, pepernoten en een pizza.

Grote deelname aan de workshop coeliakie in het Koning
Willem 1 -College.

De workshop was een samenwerking van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Koning Willem I College, de Nederlandse coeliakie Vereniging en de Stichting Vrienden van het JBZ naar een idee van de kinderarts voor maag-, darm- en leverziekten Judith Deckers-Kocken*. Terwijl de kinderen hun workshop deden, volgden hun ouders een workshop over gezonde voeding en brood bakken. 

*Coeliakiepoli
Kinderarts Judith Deckers-Kocken richtte in het JBZ een coeliakiepolikliniek op, waar kinderdiëtisten, kinderpsychologen en kinderverpleegkundigen nauw samenwerken. Zij had ervaren dat kinderen met coeliakie last hebben van hun uitzonderingspositie: “Spontaan uit eten of logeren kan niet”, zegt Judith. “Het dieet is onzichtbaar en daar hebben de patiënten last van.” Daarom is het van belang kinderen in contact te brengen met lotgenoten. Graag wil zij dat glutenvrij koken een onderdeel wordt van koksopleidingen.