Margreet Langenhuijsen: Florence Nightengale 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-01-2013 | Gewijzigd op: 08-01-2013
Op 7 januari 2013 is in het Jeroen Boschziekenhuis aan Margreet Langenhuijsen de Nightingale prijs uitgereikt voor de meest patiëntvriendelijke medewerker. Zorgasssistente Langenhuijsen won de prijs voor haar tomeloze inzet en enthousiasme voor patiënten. Elke dag zorgt zij voor kleine extra’s die voor de patiënt het verschil maken. Zo zorgt zij ervoor dat er kleine tubes tandpasta en extra setjes kleding voor mensen die dat per ongeluk waren vergeten.
De 'Florencen Nightengale 2012' ontving uit handen van Tamara Schalken, winnares van vorig jaar, naast VVV-bonnen en een kunstwerk, ook nog  € 5.000 voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg op haar eigen afdeling Maag-, Darm- en Lever.
Margreet Langenhuijsen de 'Florence Nightengale 2012' met haar prijzen.

De Cliëntenraad van het JB-Ziekenhuis looft jaarlijks een prijs uit voor de meest patiëntvriendelijke medewerker. De drie genomineerden waren: Paul van Hal, unithoofd van de couveuse- en kraamafdeling, Margreet Langenhuijsen, zorgassisent Maag-,Darm-, Leverafdeling en Yvonne Pulles, verpleegkundig coördinator van de kinderafdeling.