Huisartsen en fysiotherapeuten zien live heupoperatie

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2013 | Gewijzigd op: 07-02-2013
Op 5 februari j.l. hebben huisartsen en fysiotherapeuten uit de regio live een heupoperatie bijgewoond, waarbij aan de twee orthopeden, Paul Bom en Conny Douw, ook vragen konden worden gesteld .
Deze inkijk operatie was een activiteit tijdens het symposium 'Orthopedie Live'. dat de maatschap Orthopedie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor huisartsen en fysiotherapeuten organiseerden.  Doel was het inzicht in postoperatieve klachten van patiënten te vergroten. Door middel van een verbinding met de operatiekamer konden de bijna 200 deelnemers live een heupoperatie aanschouwen. 'Als fysiotherapeuten en huisartsen zien hoe een heupoperatie wordt uitgevoerd, draagt dit bij aan het inzicht in de mogelijke postoperatieve klachten van de patiënt,' zegt initiatiefnemer en orthopeed Denis Dartée.

Vorig jaar werd een soortgelijk symposium met ‘live surgery’ georganiseerd, gericht op een kruisbandoperatie. De maatschap Orthopedie ontving veel enthousiaste reacties, waarop werd besloten dat dit symposium een vervolg moest krijgen.