Alsnog aanleg verbindingsgang Instituut Verbeeten met JB-Ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2013 | Gewijzigd op: 08-03-2013
Er komt achter het ziekenhuiscomplex een overdekte verbindingsgang naar het Instituut Verbeeten. Klinische patiënten hoeven straks niet langer voor een radiotherapeutische behandeling per ambulance vervoerd te worden van het ziekenhuis naar het radiotherapeutisch instituut en daar weer opgehaald te worden.
Vanuit bezuingingsmaatregelen was dit onderdeel bij de bouw gecancelled. Maar de aansluitingen voor een dergelijke corridor was al wel in beide gebouwen opgenomen. 

De voorkant van het Verbeeteninstituut dat achter het ziekenhuis ligt.

foto © paul kriele,  7 juni 2012.

De exploitatiekosten van de verbindingsgang, die in aanleg een half miljoen kost, worden gedeeld door beide partijen. Op 1 oktober moet de gang in gebruik kunnen worden genomen. 

Instituut Verbeeten
Instituut Verbeeten is een gespecialiseerde zorginstelling die topklinische zorg biedt op het gebied van Radiotherapie en Nucleaire Geneeskunde. Instituut Verbeeten heeft op dit moment locaties in Tilburg, Breda en Den Bosch.
Met zo’n 250 medewerkers wordt er gewerkt aan de behandeling van jaarlijks meer dan ongeveer 3800 patiënten op de afdeling Radiotherapie en zo’n 7000 onderzoeken en behandelingen op de afdeling Nucleaire Geneeskunde.