Kikkerknuffel uit Jeroen Boschziekenuis krijgt naam Troetel

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2013 | Gewijzigd op: 27-03-2013
 De  naam voor de kikkerknuffel wordt troetel, die is bedacht door Max Wolffenbuttel (9), waarmee hij de eerste prijs won. Die wordt  uitgereikt door Annie, de hoofdrolspeelster van de gelijknamige musical.  zie hieornder.

Op woensdagmiddag 27 maart wordt in het TheateradParade de naam bekend gemaakt van de kikkerknuffel die is ontworpen voor de kinderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Alle 175 kinderen die een naam hebben bedacht , zijn uitgenodigd voor een speciale voorstelling van het Opkikkertheater.*
Het ziekenhuis heeft een prijsvraag uitgeschreven voor een naam voor de kikkerknuffel. De eerste prijs wordt uitgereikt door Annie, de hoofdrolspeelster uit de gelijknamige musical die in mei weer naar Den Bosch komt. De winnaar ontvangt kaartjes voor deze voorstelling. De nu nog naamloze kikkerknuffel gaat troost en afleiding bieden aan alle kinderen tot en met negen jaar die voor een operatie of een opname in het ziekenhuis komen. De kikkerknuffel is ook te koop via de webshop van het ziekenhuis , www.jbz.nl/kikker. Van elke verkochte knuffel kan een kikkerknuffel worden gegeven aan een kind in het ziekenhuis.

De kikkerknuffel is ontworpen door Gerard de Bruyne. De kikker staat symbool voor een kindvriendelijke omgeving. Op de kinderwebsite www.halloziekenhuis.nl gaat de kikker de rol van vraagbaak vervullen.
Opkikkertheater
Speciaal voor kinderen en ouders met een chronische ziekte organiseert STOP! Theateropleiding get Opkikkertheater.  STOP Theateropleiding is opgericht op 1 januari 2010 en heeft als doelstelling om jonge talentvolle mensen kennis te laten maken met de wereld van het theater.