JB-ziekenhuis: Erkenning voor specifieke zorg rond ouderen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2013 | Gewijzigd op: 07-05-2013
De afdeling Kort Verblijf van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de wisseltrofee 'Mamalief' ontvangen voor de specifieke zorg rondom Kwetsbare Ouderen. 'Mamalief'is een erkenning van de kwalitietsindicator 'Delier'. 'Afdeling Kort Verblijf stond vorig jaar 12 maanden in de top drie van deze kwartaalregistratie. Het ging om vier kwaliteitsindicatoren rond de zorg van Kwetsbare Ouderen: plotselinge verwardheid [delier*], Ondervoeding, Vallen en Fysieke beperkingen.
Rechts de trofee Mamalief.
Links de afdeling Kort Verblijf van het JB-ziekenhuis.

*Delier [verwardheid]
In juli 2009 is gestart met een project ‘Delier’. Onder het motto ‘gewoon doen’ is de afdeling Kort Verblijf het veranderingsproces aangegaan.  Veranderen van gedrag bij medewerkers was en is geen gemakkelijke opgave. Stap voor stap zijn verpleegkundigen elkaar onderling gaan aanspreken op kwaliteit van zorg, passen zij ‘coaching tijdens werk’ toe en registreren zij kwartaalcijfers op het kwaliteitsbord. Verder bespreken zij casussen, geven ze elkaar direct feedback en doen dossieronderzoek.
Mamalief
Het kunstwerk Mamalief is gemaakt in de vorm van een vrouw. De materialen koper en glas die voor de wisseltrofee zijn gebruikt, staan symbool voor tastbaarheid en breekbaarheid.