Tevreden patiŽnt schenkt Ä 50.000 aan JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2013 | Gewijzigd op: 10-06-2013
De specialisten Urologie ontvangen  € 50.000 euro van een tevreden patiënt, die onbekend wil blijven, maar wel doordat hij erg te spreken is over de goede begeleiding en het eerlijke advies van de urologen. Zo deed hij even € 50.000 euro  cadeau. De geste is ook een gevolg van een bericht  over een eerdere schenking dit jaar, ook aan de afdeling Urologie  ! 
 
Het bedrag wordt besteed voor de aanschaf van een 3D navigatiesysteem waarmee tumoren in de prostaat beter op te sporen zijn. De intussen bekende uroloog Bart Schrier: “Door het driedimensionale beeld kan nauwkeuriger de plek [en de grootte] van het de onderzoeken tumor [biopt] bepaald worden. Maar ook in hoeverre je maatregelen moet nemen of niet.'

Het 3D navigatiesyteem dat door het Jeroen Boschziekenhuis [Urologie] wordt gebruikt om tumorcellen te lokaliseren en te meten.

STZ-Expertisecentrum
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Ziekenhuis Amstelland zijn de enige twee ziekenhuizen in Nederland die over een dergelijk systeem beschikken. De vakgroep Urologie is verantwoordelijk voor het STZ-expertisecentrum Robotondersteunde minimaal invasieve urologische chirurgie. Een STZ-expertisecentrum levert expertise aan patiënten in een gebied dat veel groter is dan het gangbare verzorgingsgebied voor het ziekenhuis.