Twee nieuwe leden Raad vanToezicht JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-08-2013 | Gewijzigd op: 29-08-2013
Peter Beckers treedt per 1 januari 2014 als voorzitter toe tot de Raad van Toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Beckers is op dit moment lid van de Raad van Bestuur van Vion Holding NV. Hij volgt Theo de Raad op, die per 1 januari 2014 statutair zal aftreden.
Herman Bol [l.] en Peter Beckers zijn de nieuwe leden van de Raad van Toezicht van het Jeroen Boschziekenhuis.

Herman Bol, oud-bestuurder van het UMC Utrecht, treedt per 1 januari 2014 als lid toe tot de Raad van Toezicht. Hij zal de plaats innemen van Josien Bensing, die eveneens per 1 januari 2014 aftreedt.

Als voorzitter resp. lid van de Raad van Toezicht hebben Beckers en Bol een algemeen toezichthoudende taak over het beleid dat gevoerd wordt door de Raad van Bestuur. De voorzitter verdiept zich met name in de ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg, ziekenhuiszorg en good governance.

Peter Beckers beschikt over de persoonlijkheid en achtergrond om een leidende rol te vervullen bij de mening- en besluitvorming van de Raad van Toezicht. Peter Beckers woont in Oss. Na zijn studie Farmacie in Groningen bouwde hij in verschillende eindverantwoordelijke posities bij de multinationals AKZO NOBEL / Organon en VION Food en Ingredients een ruime ervaring op met strategie, organisatie en beleidsontwikkeling van grote complexe organisaties.

Herman Bol zal zich als lid van de Raad van Toezicht vooral verdiepen in ontwikkelingen met betrekking tot bedrijfsvoering op het gebied van de gezondheidszorg. 
Na zijn economiestudie [Groningen] werkte Bol geruime tijd bij de Rabobankorganisatie. Vanaf 2002 was hij ruim 11 jaar lid van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. Herman  Bol woont in Helvoirt en vervult verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies. Onder meer is hij lid van de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Vivent en voorzitter van het bestuur van ZIN in Vught.