Subsidie voor lichtkunstproject JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-12-2013 | Gewijzigd op: 03-12-2013
Het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur geeft met een bedrag van 24.000 een impuls aan ‘De kracht van kunst in het Jeroen Bosch ziekenhuis’.  Met dat project  -platform geven aan kunst - wordt kunst structureel een plek in het ziekenhuis gegeven. 
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt als niet culturele instelling een platform voor kunst en wordt daarbij financieel ondersteund door de Stichting Vrienden van het JBZ. I. 

In november j.l. werd tussen de Stichting Vrienden JBZ en het Brabants Kunstcentrum een overeenkomst getekend met onder meer als motief  dat het JBZ zich opstelt als ambassadeur voor healing environment van kunst in ziekenhuizen.
Het JBZ geeft ism plaatselijke culturele instellingen en het kunstvakonderwijs vorm aan  het kunstbeleid
  Voorbeeld van een expositie in de kunstgalerie
van het ziekenhuis. Dit keer van Simone van Bakel.

foto © paul kriele, 31 januari 2013. 

Kunstwerk Herman Kuijer
Mede met het geld van het Brabants Kunstcentrum wordt een lichtkunstwerk van Herman Kuijer bij de dagafdeling Oncologie opgesteld. Die afdeling geeft  verbinding met de dependance van het Bernard Verbeeten Instituut.
Het elipsvormige lichtkunstwerk met tal van gekleurde led lampjes, moet troost en afleiding bieden aan patiënten van het Oncologisch Centrum. Het verbindend bedoelde lichtkunstwerk zal vanaf de hoofdentree van het ziekenhuis te zien zijn.

Kunstenaar Herman Kuijer met
zijn lichtobject voor het JB-ziekenhuis, dat verbindend moet werken en al vanaf de hoofdingang zichtbaar is.
 
 

Terug naar boven