Klinisch geriater Rob van Marum bijzonder hoogleraar

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2013 | Gewijzigd op: 14-12-2013
Rob van Marum*, klinisch geriater in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, is benoemd tot bijzonder hoogleraar Farmacotherapie bij ouderen van het ziekenhuis van de Vrije Universiteit in Amsterdam het 'VUmc'. 'Het hoogleraarschap betreft de vakgroep Huisartsengeneeskunde en Ouderengeneeskunde.  De benoeming volgt  nadat de Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis de leerstoel Farmacotherapie heeft ingesteld teneinde op dit gebeid het wetenschappelijk onderzoek verder te bevorderen.
 

Klinisch geriater Rob van Marum benoemd tot hoogleraar in het VUmc.

Het onderzoek dat aan Van Marum’s leerstoel is verbonden, betreft met name bijwerkingen van geneesmiddelen en dan in het bijzonder van geneesmiddelen die inwerken op het geestelijk welbevinden (psychofarmaca) bij ouderen. Daarnaast houdt hij zich intensief bezig met aspecten van medicatieveiligheid bij ouderen.

*Rob van Marum
Van Marum studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij ook promoveerde in 1998. In 1990 startte hij met de opleiding tot verpleeghuisarts aan de VU en in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht waar hij tot 1999 werkte als verpleeghuisarts en hoofd medisch psychologische dienst. Van 1999 tot eind 2003 volgde hij de opleiding tot klinisch geriater en in 2003-2004 de opleiding tot klinisch farmacoloog.

Van 2003 tot eind 2009 was hij werkzaam als klinisch geriater in het UMCU. Sinds 1 jan 2010 is hij werkzaam als klinisch geriater/klinisch farmacoloog en opleider klinische geriatrie en klinische farmacologie in het Jeroen Bosch ziekenhuis.