Jeroen Boschziekenhuis start digitale kinderwenspoli

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2014 Het Jeroen Boschziekenhuis [Centrum Voortplantingsgeneeskunde] is maandag 13 januari 2014 gestart met de eerste digitale kinderwenspoli. Dat is een zgn. patiëntencommunity waar patiënten online vragen kunnen stellen aan de verpleegkundigen en ook hun ervaringen met elkaar kunnen delen op gebied van een kinderwens.
De digitale kinderwenspoli komt tegemoet aan het op een laagdrempelige manier ondersteunen van patiënten [onderling].
 Behalve het stellen van vragen is er op de site gemakkelijk informatie over ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen te vinden. Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde brengt geregeld nieuwsberichten uit.


De digitale kinderwenspoli heeft ook een forum waarop patiënten anoniem ideeën en meningen kunnen uitwisselen. De ervaring met dergelijke fora leert dat mensen elkaars kennis helpen vergroten. Goed geïnformeerde patiënten houden doorgaans langer zelf de regie over hun zorgproces. Ook
Patiënten kunnen via de digitale kinderwenspoli vaak veel sneller en bovendien op het moment wanneer het hen uitkomt, relevante informatie en antwoord op vragen vinden. Daarnaast kunnen zij in een optimaal afgeschermde omgeving hun persoonlijke verhaal kwijt.