Stap op weg naar nieuw Sint Jansmuseum

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-02-2009 | Gewijzigd op: 07-02-2010
Op deze foto -vanuit een luchtballon -is links onder de 'wit' gerestaureerde gerfkamer te herkennen en rechts onder de twee langwerpige bouwloodsen. Die twee zouden door een plein met elkaar moeten worden verbonden.

foto © peter van gogh, 16 augustus 2005.

Drie samenwerkende bureaus maken een studie voor de opzet van een nieuw Sint Jansmuseum. Het zijn Gordion Cultureel Advies, Kunsthistorisch advies- en organisatiebureau D’ARTS en Henket en partners Architecten, die met inspraak van het kerkbestuur zoeken naar een samenhangend museum, waarbij de Gerfkamer, de bouwloods en een herinrichting van het ‘plein’, wat nu nog fietsenstalling is, horen.

Het begon toen burgemeester Rombouts bij de opening van de Art Fair -11 april 2008 - een nieuwe naam voor het ‘stoffige’ museum voorstelde. Rombouts vindt bijvoorbeeld de horeca ‘detonerend’.
Met een nieuwe fietsenstalling onder het oude postkantoor [eigenaar Geoffrey Groenewoud] kan de stalling bij de Sint Jan mogelijk komen te vervallen.
Maar gezien Rombouts uitspraken zitten de cafés van Henny Adriaans -Gompie en De Saeck -dit plan nog aardig in de weg. Adriaans wil die twee nog steeds tot een jongerenuitgaanscentrum ombouwen… .