Lutherse kerk [Verwersstraat] 'commerciële' exploitatie

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2012 | Gewijzigd op: 06-07-2012
De historische Lutherse, later Waalse kerk in de Verwersstraat, tegenwoordig meer een cultureel/commercieel centrum, gaat Annemarie Roefs uit Ravenstein exploiteren Roefs* heeft als eenmansbedrijf onder de naam Zuiderzin een zelfstandig [vanaf 2002] communicatie- en organisatiebureau,  dat zich bijv. richt op lezingen, concerten, bedrijfspresentaties en exposities.Neo-gothische Lutherse, later Waalse Kerk van 1847 in de Verwersstraat.

foto © paul kriele, 6 juli 2012.

Voor de kerk die nu gemeente eigendom is, was ooit belangstelling vanuit het Noordbrabants Museum. Door het in standhouden, ook qua meubilair van de kerk, was deze niet bruikbaar als representatie-, annex ontmoetingsruimte voor het museum.
De gemeente gebruikt de kerk als een van de trouwlocaties en sedert kort kan er ook, zoals het COC meldt, in dit  tot Zuiderzinkerk omgedoopt pand, door homoparen worden getrouwd. Omdat homo's en lesbiennes niet altijd in een reguliere katholieke kerk terecht kunnen, brengt het COC deze locatie onder de aandacht. 

Eerder leek het erop of ook de Vrijmetselaarsloge Den Bosch belangstelling had in de kerk voor haar maandelijkse bijeenkomsten. Maar ook door de eerder genoemde monumentenstatus haakte de loge toch af. Zij heeft nu in de sociëteit Amicitia/De Zwarte Arend haar  domicilie gevonden.

Zie ook de website van Zuiderzin
Voor de historie van de Lutherse, later de Waalse kerk zie artikel op Bastion Oranje dd. 28 mei 2002 Waalse kerk

*Annemarie Roefs beheert ook het Diedens kerkje in de gemeente Ravenstein. Roefs werkt als ondernemer samen met andere bedrijven, vakmensen en communicatieamanagers en andere specialisten, zoals cateringbedrijven.