Cathrien: Armeense eredienst door aartsbisschop Khajac Barsamian

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2019 | Gewijzigd op: 21-08-2019
De Armeense aartsbisschop Kahjac Barsamian heeft zondag 14 april 2019 voor het eerst weer een plechtige hoogmis opgedragen in de St.Cathrien die meer dan een jaar niet in gebruik is geweest.  In de ruim honderd  jaar oude kerk die nog grondvesten heeft die dateren uit de middel eeuwen, zoals het koor, waren ruim 150 gelovigen bijeengekomen om Palmzondag, de zondag vóór Pasen te komen vieren Speciale gast was de Armeese Ambassadeur Tigran Balayan.  
 Sint Cathrien 
Impressie van de feestelijke Plamzondagviering
met de Armeense aartsbisschop Khajac Barsamian
en de Armeense ambassadeur Tigran Balayan.

foto's © toine janssen, 14 april  2019.


 

Bericht van 12 april 2019 St.Cathien terug als kerk voor de eredienst.

De St.Cathrien, die door het kerkbestuur St. Jan was 'uitgeleend' aan het TheateradParade om als tijdelijk theater te kunnen gaan dienen, keert terug als kerk voor de eredienst. De plannen voor een tijdelijk theater [tenminste de locatie] zijn veranderd.
Reden om het interieur van de kerk van 1917 weer ten dienste te stellen voor enkele geloofsgemeenschappen, zoals de rk. kerk, de Johannes van Damascusgroep met Byzantijnse vieringen en voor de Orthodoxe kerkgemeenschappen in Polen en Rusland.  Dat meldt het Brabants Dagblad [dd.12-4-209].
Laatste H.Mis in de St. Cathrien op 27 juni 2015
met onder meer plebaan Gertjan van Rossem als celibrant.


foto © toine janssen, 27 juni 2015.
.,...........................................................................................................

De Renschdaelgroep die al het Justitiecomplex aan Spinhuiswal en St.Jorisstraat heeft gekocht  en kandidaatkoper is voor RWS aan de Zuidwal, heeft interesse getoond voor de Cathrien als cultureel centrum. Maar dat bod bleek te laag te zijn voor het parochiebestuur. 
Zie ook artikel Laatste H.Mis in St.Cathrien. dd. 27 juni 2015 

Terug naar boven