ErfgoeddagLaatste artikelen binnen de categorie Erfgoeddag:

Avond keivol Geschiedenis

Avond keivol Geschiedenis

Gepubliceerd op: 16-10-2008 | Gewijzigd op: 19-10-2008
De door bijna 300 personen bezochte Avond van de Geschiedenis [AvdG] bood een overdaad [‘keiveul’, aldus presentator vdBerselaar] aan onderwerpen die op enigerlei wijze aan het [jaar van het] Religieus Erfgoed gekoppeld waren. De vierde editie van AvdG werd verluchtigd met muziek van de Stadspijpers, Mazzeltov en een cabaret/theater van studenten van de KoningsTheaterAkademie. De kort filmpje over de Plechtige Omgang [1967], waarvan de traditie in1969 eindigde, sloot goed aan bij het jaarthema. Harry van den Berselaar leidde op ontspannen en met kwinken doorspekte wijze de gasten door deze 4e edetie.
Lees meer
Symposium over toekomst kerken en kloosters

Symposium over toekomst kerken en kloosters

Gepubliceerd op: 08-09-2008 | Gewijzigd op: 12-09-2008
Op het symposium, dat door de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch was geïnitieerd met het oog op het vrijkomen van tientallen kerken en kloosters, haakten diverse sprekers in op het motto 'Zonder beleid geen toekomst'. Zowel de econoom [bisdom] Peter Broeders, als Peter Stutvoet, directeur Brabants Monumentenfonds, alswel de hoogleraar Cultuurgeschiedenis Peter Nissen deelden hun zorg over de toekomst van zovelen gebouwen met elkaar.
Lees meer
Symposium over Religieus Erfgoed

Symposium over Religieus Erfgoed

Gepubliceerd op: 05-09-2008 | Gewijzigd op: 0
In het jaar van het Religieus Erfgoed vindt er in het Jheronymus Bosch Art Center maandag 8 september 2008 een symposium plaats. Die dag van discussies en lezingen staat olv professor Bijsterveld en heeft als...
Lees meer