Symposium over Religieus Erfgoed

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2008
Herman Lerou van de Restauratiecommissie St.Jan neemt bij de opening van het Religieus Erfgoedjaar op 17 maart j.l in het Jeroen Boschcentrum uit handen van gedeputeerde Brigite van Haaften een cheque van een half miljoen in ontvangst.

foto © paul kriele, 17 maart 2008.
 

In het jaar van het Religieus Erfgoed vindt maandag 8 september 2008 in het Jheronymus Bosch Art Center  een symposium plaats. Die dag van discussies en lezingen staat olv professor Bijsterveld uit Tilburg en heeft als thema ‘Religieus Erfgoed zonder beleid geen toekomst’.
Gastsprekers zijn projectontwikkelaar J. Houben van Blauwhoed, architect van het bisdom Peter Houben, A. van Leeuwen beleidsmedewerker bij de provincie, H. Maas directeur Monumentenhuis Brabant, wethouder Bert Pauli, P. Stutvoet directeur Monumentenfonds Brabant, prof. dr. Peter Nissen hoogleraar KUB en Peter Broeders econoom van het Bisdom.

Gezien de achtergronden van de voordrachthouders is dit symposium met name interessant voor personen met beroepen die met monumenten, onroerend goed hebben te maken en instanties die daar beleid op zetten.

zie ook Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch