Feestelijke afscheid dominee Peter van Helden

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2016 | Gewijzigd op: 24-10-2016
Op zondag 30 oktober neemt dominee Peter van Helden, predikant van de Protestantse Gemeente vanwge pensioen afscheid in een feestelijke kerkdienst in de Grote Kerk op het Kerkplein wordt afscheid van hem genomen. Burgemeester Rombouts is bij deze dienst aanwezig.

Peter van Helden is vanaf  2009 predikant van de Protestantse gemeente in ’s-Hertogenbosch.  

Peter van Helden is sinds 2009 predikant van de Protestantse gemeente ’s-Hertogenbosch. Daarvoor was hij predikant in Rotterdam (1991-2009) en Slikkerveer (1984-1991) en Exmorra-Gaast-Tjerkwerd (1978-1984).

Dominee van Helden is in de stad bekend vanwege zijn inzet voor diverse sociaal-maatschappelijke organisaties zoals het Inloopschip en de Winterinloop voor dak- en thuislozen. Ook was hij begaan met de positie van uitgeprocedeerde asielzoekers en betrokken bij de 4 mei-Herdenking, het Paasvuur op de Parade en het Kerstevent.

Gedichtenbundel
In de loop der jaren heeft Van Helden vele teksten en gedichten geschreven die gebruikt zijn in en om de kerkdiensten. Een aantal van deze gedichten worden verzameld en uitgegeven in een gedichtenbundel met de titel ‘Ik Geloof Ik Heb Je Lief’. De totstandkoming van de gedichtenbundel krijgt Van Helden cadeau van de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch. Deze gedichtenbundel is vervolgens weer een cadeau aan de Protestantse Gemeente van ‘s-Hertogenbosch.
Van Helden: “Ik word er erg blij van en voel me dankbaar dat dit zo kan. Hartelijk dank alvast voor het mogelijk maken van dit cadeau-voor-elkaar!”

De dienst vindt plaats op zondag 30 oktober in de Grote Kerk om 10.00 uur. Voorgangers zijn ds. Erica Scheenstra en ds. Peter van Helden.