Mannen met hennep aangehouden bij verkeerscontrole N65

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-10-2014 | Gewijzigd op: 25-10-2014
De politie heeft vrijdagavond 24 oktober 2014 bij een verkeerscontrole op de N65, rond 20.45 uur, twee Bossche mannen (21 en 22 jr. aangehouden. Bij een reguliere controle moest de auto van het tweetal stoppen. Toen de chauffeur het raam open draaide roken agenten direct een sterke henneplucht , waarop de auto verder werd geinspecteerd. Op de achterbank lag een zak met diverse kleinere zakjes met hennep. Het tweetal is daarop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen om te controleren of hij verdovende middelen heeft gebruikt.

Tijdens de controle zijn in totaal 350 voertuigen gecontroleerd. Twee personen kregen een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal omdat zij teveel gedronken hadden. In totaal werden 19 processen-verbaal uitgeschreven. Het overgrote deel voor het niet bij zich hebben van een (geldig) rijbewijs. Verder waren er bekeuringen voor ondeugdelijke verlichting, het ontbreken van een kentekenplaat en het niet kunnen aantonen van een geldige APK-keuring.

Belastingdienst
Ook de belastingdienst nam deel aan de controle. Zij hebben in totaal 9 voertuigen in beslag genomen. Drie daarvan zijn daadwerkelijk afgevoerd. De overige bestuurders voldeden ter plaatse hun schuld en konden daarna verder rijden. In totaal werd door de belastingdienst ruim €  22.000 geïnd.