Ben Cooijmans op 79-jarige leeftijd overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-10-2014 | Gewijzigd op: 02-11-2014
Op 28 oktober 2014, een dag na zijn 79ste verjaardag, is Ben Cooijmans overleden. Ben Cooijmans was een telg uit het ondernemersgeslacht Distilleerderij Cooijmans, dat in1953 het predikaat Koninklijk verwierf.
De Koninklijke Distilleerderij en Likeurfabriek J.G. Cooijmans, zoals de naam oorspronkelijk luidde, kwam na de Van Lanschots en de De Gruijters in zakelijk opzicht en familiaire status op de derde plaats in het sociaal- maatschappelijk leven in de stad.
Ben Cooijmans
*27 oktober 1935  † 28 oktober 2014.

Cooijmans stond als distilleerderij met name [wereld-]bekend door de advocaat. De fabriek vestigde zich na de oorlog 40-45 [vanuit de zwaar getroffen Koninginnelaan] als eerste op het nieuwe bedrijfsterrein de Wolfsdonken.

* Aan het van oorsprong Bossche bedrijf Cooijmans is een pagina gewijd: zie Cooijmans

Ben Cooijmans was met zijn twee broers Huub en Jacques vanaf 1960 directielid. In diens periode kwam met name de wijnhandel tot grote bloei.

Ben was de laatste directeur van het zelfstandige Cooijmans, want al in 1987 werd het bedrijf Cooijmans verkocht aan het Frans Pernod-Picard, maar kwam in 2004 terug in Nederlandse handen [Dirkzwager, Schiedam]
Als laatste Cooijmans verliet Ben in 1999 het bedrijf.

In de kleine familiekring, waar hij als gastheer voor de familieband zorgde, kreeg hij de bijnaam 'pater familias.'

Ben Cooijmans was rond het 200-jarig eeuwfeest in1989 bestuurslid van de sociëteit De Zwarte Arend/Amicitia.
Oud-president van de sociëteit Maurice Ackermans spreekt over een degelijk bestuurder en een goed zakenman, met wie je, als je zijn mening respecteerde, goed overweg kon. 

Ben Cooijmans was lid in de Orde van Oranje Nassau,mede-oprichter  van de Jongeren Sociëteit 't Swijnshooft , bestuurslid van de Sociëteiten Amicitia & De Zwarte Arend  en penningmeester van De Vrienden van het Brabants Orkest.

Op zaterdag 1 november 2014 /14.30 uur wordt in de H. Hartkerk in Vught een uitvaartdienst gehouden, waarna de crematie in familiekring zal plaatsvinden.