Hulpbisschop Mutsaerts presenteert boek 'Gewoon over geloof'

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-11-2014 | Gewijzigd op: 10-11-2014
Donderdag 20 november 2014/16.00 uur presenteert hulpbisschop Rob Mutaerts in het bisschoppelijk paleis zijn boek 
'Gewoon over geloof'. Mutsaerts registreert dat de Kerk [..] *momenteel onder een imagoprobleem lijdt dat deels aan de Kerk zelf, deels aan onwetendheid en onbegrip van de buitenwacht ligt. Volgens de auteur is het geloof dat de Kerk uitdraagt nog altijd alle moeite waard.

 
Hulpbisschop
Rob Mutsaerts.

Het persbericht verder: 
Aan de hand van komische situaties laat Mutsaerts zien dat de Bijbel weliswaar lang geleden geschreven, maar geenszins gedateerd is.
Rob Mutsaerts prikt op een oorspronkelijke en verfrissende manier door allerlei misvattingen. Die gaan vooral omtrent standpunten die de Kerk inneemt over wetenschap, seks, goed en kwaad, Jezus en God. De hulpbisschop toont de logica van het katholiek denken. Hij neemt de lezer mee naar zijn eigen jeugd, waar voetbal en popmuziek een prominente plaats innemen. Over de toekomst van de R.K. Kerk is hij verrassend optimistisch.
Bij die presentatie zijn ook de inleiders Anton Zijderveld, Frank Bosman en Paul Cliteur aanwezig en geven er een korte toelichting.

* Noot 1.
Jammer dat de auteur Mutsaerts over de grenzen van de lokale kerk heen kijkt. Zo lijkt het tenminste uit het persbericht.
Hiermee pakt de aanstaande bisschop het door hem geregistreerd probleem niet bij de [lokale] bron op en mijdt hij daarmee zelfreflectie.
 
* Noot 2 De voorganger van bisschop Hurkmans en overigens Hurkmans zelf evenmin, van hen is ons niet bekend of zij ooit een boek geschreven hebben. In ieder geval wel mgr Jan Bluyssen. In zijn ambtsperiode heeft Bluyssen meerdere publicaties en boeken op zijn naam weten te zetten.