Veghel: Bakkerij Hutten in gebruik genomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2015 | Gewijzigd op: 06-10-2015
Maandagmorgen 7 september 2015 is in Veghel de nieuwe bakkerij van Hutten officieel door gedeputeerde Bert Pauli geopend. Het betreft de door Hutten overgenomen bakkerij Kentalis waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. De bakkerij is gespecialiseerd in -onder meer -min of meer suikervrije producten.
Hutten komt vandaag nog meer in het nieuws, met name Bob Hutten als nieuwe Bourgondiër van 2015 !


De afgelopen maanden verbouwde Hutten een deel van het pand aan de Mountbattenweg tot moderne bakkerij. Vanaf nu worden daar de fameuze koeken en worstenbroodjes geproduceerd onder het De Guijt-label van Hutten. In de bakkerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, via Kentalis, maar ook via de WSD.

Op termijn breidt Hutten het assortiment uit vanuit haar gezondheidsbeleid en ontwikkelen we producten met minder suiker, zout en vet zoals muffins, appelflappen, brownies en eierkoeken.

Het oorspronkelijke doel van Bakkerij Kentalis Compas
was oud-leerlingen en andere cliënten met gehoorproblemen, die niet aan een reguliere baan kunnen komen, een zinvolle dagbesteding aanbieden in een aangepaste en prettige werkomgeving.

Feestelijke opening
‘Als je als ondernemer je menselijk kapitaal centraal stelt en sociale innovatie ziet als motor van je bedrijf, dan heb je een grote toekomst voor je liggen,’ aldus Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Internationalisatie van de provincie Noord-Brabant. Hij was een van de sprekers tijdens de opening. Zijn woorden raken de kern van hoe Hutten onderneemt en ze deden ons weer zo beseffen dat dat wat wij gewoon vinden, eigenlijk heel bijzonder is: iedereen laten meedoen en de kans geven om zijn of haar talent verder te ontplooien.

 De opening van de bakkerij van Hutten in Veghel.