Afscheid baggerman Leo Valentijn

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2015 45 jaar werkte hij bij de gemeente,de laatste jaren hoofdzakelijk op het water. Er waren enkele hoogtepunten en ook enkele dieptepunten, maar dan letterlijk genomen, zo vertelt hij in een eerder interview aan de krant.

Leo Valentijn [*1950] gaat met pensioen.

foto © paul kriele,  13 januari 2011.

In 1970 solliciteerde de nog jonge barkeeper van de Valentino Bar, een zaak van zijn moeder Lies, bij de gemeente. Die horeca-omgeving stopte omdat zijn moeder wilde voorkomen dat hij een drinkeboer zou worden.

Eerst werkt Leo nog in het gemaal aan de Oude Engelenseweg. Maar al na een paar jaar begon hij als vrij en zelfstandig baggerman op de Binnendieze te werken. Dat is een leven vol afwisseling en confrontaties. Er wordt van alles in de Dommel, Aa, de Binnendieze en de grachten gestort. Het ergste is een lijk van een mens of een hond. Maar daar is hij onverschillig voor geworden.
Naast die dieptepunten waren er door de koninklijke bezoeken ook een paar hoogtepunten. Voor een gewone Bosschenaar was een ontmoeting met Beatrix en Claus natuurlijk een hele eer.
Maar een vol geldkistje heeft de Bosschenaar nooit aangetroffen. ’Dan was ik wel eerder met pensioen gegaan,’ zegt hij volmondig.

De 64-jarige baggerman neemt woensdagmiddag 19 november 2015 op de werf van de gemeente aan de Poeldonkweg 1 afscheid.