Lucas van Houtert hoofdredacteur Brabants Dagblad

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2016 | Gewijzigd op: 20-10-2016
Lucas van Houtert is de nieuwe hoofdredacteur van het Brabants Dagblad. Van Houtert (47) is nu chef-in en plaatsvervangend hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad. Dat meldt het Brabants Dagblad  vanmorgen dd. 20102016.
  Lucas van Houtert de nieuwe hoofdredacteur Brabants Dagblad

Lucas van Houtert studeerde geschiedenis aan de Universiteit in Nijmegen. Bij het universiteitsblad begon hij zijn journalistieke carrière. Hij werkte vervolgens op de stadsredactie van De Gelderlander in Nijmegen en was parlementair redacteur voor de toenmalige VNU-dagbladen. Bij het Eindhovens Dagblad vervulde hij de afgelopen jaren verschillende leidinggevende functies.

Van Houtert volgt Mark van Assen op die op eigen verzoek in mei 2015 ontheven werd van zijn functie. Hoofdredacteur John van den Oetelaar van het Eindhovens Dagblad was de afgelopen maanden ook interim-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad. Beide kranten zijn onderdeel van de Persgroep Nederland.

De benoeming van Van Houtert kreeg donderdagmorgen 19 oktober 2016, tijdens een plenaire vergadering van de BD-redactie, brede instemming