Elf elf 2018 Burgemeester Mikkers’opening: samen carnaval beleven

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2018 | Gewijzigd op: 12-11-2018

Zondagmorgen 11 november 2018 opende  op de Parade Peer van den Muggenheuvel naast de andere burgervader  Jack Mikkers op  een [nog ]zonnige herfstdag het  carnavalsseizoen 2018/2019 te midden van honderden carnavalsliefhebbers. 
Mikkers vatte op een gegeven moment de microfoon en zei eerst: ’Na mijn eerste carnavalsoptreden op  11-11-2018 heb ik een geweldig jaar gehad. Dank voor jullie gastvrijheid. En voor het komende carnavalsseizoen roep ik jullie op tot het Samen vieren en samen beleven’.

Peer van den Muggenheuvel
en Kees Minkels met Driek
Pakaon aangekomen per koets.
foto ©
paul kriele, 11 november2018..
.......................................................

Peer van den Muggenheuvel en Kees Minkels aangekomen in een koets samen met Driek Pakaon wachtte eerst nog tot het abzeilen van een ‘torenbeklimmer’ die de vlag met het Oeteldonks embleem 2019 naar beneden bracht.
In zijn daaropvolgende toespraak haakte de Peer in op het slechte weer dat was voorspeld, maar door zunne Kees werd tegengesproken. Die beloofde dat op 11 -11 in Oeteldonk het zonnetje zou schijnen en dat was ook zo uitgekomen... 

De Peer verwelkomde ook  ‘Collega  Peerke van den Molshoop  [elf jaar geleden als baby precies nog elf kilo lichter…] met de jeugdprins Luuk I, Keesje en Driekse’ en ‘mijn collega van de Markt die hier staat  in een zwarte jas staat met ambtsketen om en daaroverheen de Oeteldonkse driekleur'.

Tussendoor liet Peer van den Muggenheuvel even weten dat ze in Oeteldonk nog een vaandeldrager zoeken.

-Boven en rechts: De abzeiler die vanaf deSint Janstoren de vlag met
het Oeteldonks embleem 'Oeteldonk leeft' naar beneden bracht.


foto's © paul kriele, 11 november 2018.
......................................................................................................................

De Peer leidde met wat vragen burgemeester Jack Mikkers in/ De burgemeetser zei '...dat hij die allereerste keer, op 11-11-2018 erg gespannen was en zweette van de zenuwen. Maar ik heb een geweldig jaar gehad'. Mikkers' korte welkom sloot hij af met: ‘Ik ben er klaar voor. Jullie zijn er klaar voor. Ik wens jullie een gezellige carnaval.’

De vlag 'Oeteldonk leeft' was precies om elf over elf door Thijs van Oord [chauffeur van prins Amdeiro] vanaf de St.Janstoren aangekomen. Van Oord kon maar niet los komen uit zijn 'touwen'.
Na wat toespraken werd tegen half twaalf de vlag samen met de Oeteldonkse driekleur gehesen, terwijl  de Oeteldonkse hymne 'Oh Pronkjuweel van deez Aard' werd gespeeld en gezongen. 

Hier begroet De Peer de terminaal zieke Mari van Iersel wiens laatste wens [van de Wensambulance] was deze opening van het carnavalszoen te mogen meemaken
.
Mari vanIersel heeft een grote verdienste gehad voor
Oeteldonk en werd al eerder door De Peer gelauwerd.


foto's © paul kriele, 11 november 2018.
.......................................................................................................
 

Den Peer  kon het –hier op de Parade - niet laten te zinspelen op het gedoe rond het Winterparadijs:  ‘Ik weet dat ge minder op hebt met de Kerst dan met dit Oeteldonks feest.’Ik ben benieuwd  wat het gaat worden'.
Daarna verklaarde de Peer het carnavalsseizoen 2018-2019  voor geopend. En werd de Oetledonkse hymne gespeeld en gezongen. ‘Oh Pronkjuweel van heel deez’ aard. Door niets en nimmer evenaard’. 

Impressie rondom de Elf elf-opening 

-Hierboven:  De Torentoeters [provincie].

-Rechts een gezamenlijk initiatief van de horeca binnenstad Het plaatsen van kliko's  voor plastic  afval.

-Rechts Op het Pleintjes kinder
feest waren 
er allerlei spelmomenten ingericht en was er
bijv. Ranja van Anja en worstjes voor een broodje hotdog
.
 
...........................
foto's © paul kriele, 11 november 2018.  


Terug naar boven