Druk weekeind met Proevery Uilenburg & St.Jansdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-06-2009
Voorgaande jaren deed het Burg. Loeffplein nog mee, maar gezien het feit dat de markt daarheen is uitgedeid valt die er voortaan buiten..Evenals ook het Kerkplein, waar Flik Flak in 2006 nog optrad.
foto's © gerard monté, 24 juni 2006.

Druk weekeind met veteranendag, Uilenburgproeverij en St. Jansdag
-Burgemeester Rombouts verwelkomt zaterdag 20 juni 2009 in TheateradParade alle vetereanen die in de stad woonachtig zijn. Speciale gast is Marco Kroon, die onlangs werd gedecoreerd met de Militaire Willemsorde. De harmonie Glorieux zorgt voor de muzikale opluistering.
- Zaterdag 20 juni 2009 is het ook weer de jaarlijkse St. Jansdag rond het feest van St. Jan op 24 juni. Vele Bossche -amateur-verenigingen presenteren zich in de binnenstad. Er zijn tal van optredens te zien van dans-en toneelscholen, muziekverenigingen en harmonieën.  Het evenement speelt zich hoofdzakelijk af in de buurt van de Knillispoort, de basis van de gelijknamige Stichting die het festival organiseert. Ook op het plein voor het Noordbrabants museum is bij de St.Jansdag betrokken.
-De ondernemers in en nabij de Uilenburg houden dezer dagen t/m zondag 21 juni 2009 hun eigen proeverij. Onder het motto 'De Gezellige zaken' profileren tal van met name horeca-ondernemers zich met bars en kookapparatuur in de Korenbrugstraat, Lepelstraat, St. Jansstraat en Molenstraat om het publiek tegen geringe betaling te verwennen.