Scalawand terug op Boulevard 2009

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-07-2009 | Gewijzigd op: 16-08-2009
   


Boven: de scalawand die op de Gentse feesten werd onthuld, keert ook terug op de Bossche Boulevard in augustus 2009, waarin de  poppen uit de Vergeten straat''van Louis Paul Boon staan opgesteld.
De officiële naam luidt: Le Scala sotto le stelle, zoals die zich in werkelijkheid ook in de Opera van Milaan bevindt.
Onder links: de Boulevard kan als openluchtfestival rekenen op de steun van minister Plasterk voor Cultuur die in 2008 werd geïnterviewd door presentator Theo Verbruggen.
Onder rechts: directeur Geert Overdam is erg verwachtingsvol en vindt het programma 2009 veelbelovend
.
foto's © paul kriele, augustus 2001 en 8 augustus 2008 en ©  jean philipse, juli 2009.
-------------------------------------------
Op de 25ste editie van Festival De Boulevard keert de scalawand terug. Deze zo succesvolle opfleuring en publiekstrekker van de Parade werd in 1994 bij de tiende editie van het festival geïntroduceerd tegelijk met de 25ste Gentse feesten, waar die dat jaar ook stond.
In de bovenste loges van de scalawand 'La Scala sotto le Stelle' hebben zich de poppen gesetteld van de voorstelling van Johan Simons, die genomen zijn uit de roman 'De Vergeten straat': van 18-27 juli in Gent en van 7- 16 augustus tijdens de  Bossche Boulevard. In de overige loges komen de poppen van 'de Vergeten straat' van Louis Paul Boon.

Het affiche voor de editie van 2009 naar ontwerp van Studio Jean Philipse St. Michielsgestel.
 

Wat de financiën betreft horen we dit keer noch klagen noch zeuren ... Directeur Overdam rekent weer op de vaste sponsoren, waaronder het  Brababants Dagblad en Essent, maar ook kan de Boulevard rekenen op geld van de gemeente, Provincie en Prins Bernhard Cultuurfonds.
De Boulevard bericht ook nog over een andere premiëre 'Apenverdriet' van de Vlaamse groep Cie.Cecilia/Het Paleis, dat zich in de Verkadefabriek afspeelt.


Terug naar boven