Bossche premiere Ja Zuster: Moment van herkennig

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-11-2009 | Gewijzigd op: 03-11-2009
Vanmiddag - zondag 31 oktober 2009 - vond in TheateradParade de premiëre plaats van de Musical van V&V entertainment 'Ja zuster, Nee zuster'. De musical van Annie M.G. Schmidt  en Harry Bannink speelde in de jaren 60 op de televisie.
Voor 'ouderen' was het deze middag een moment van herkenning. De verhaallijn was nieuw en origineel, de liedjes vormden een rode draad in deze show, die een volle schouwburg trok.  
Sterren waren uiteraard de hoofdrolspelers: Annick Boer [zuster Klivia], Joep Onderlinden [de dief Gerrit en opa] en Ara Halici [de kwade buurman Boordevol].

Rechts: de cast na afloop in de Peinzaal, waar een after party voor de genodigden plaats vond.
De vierde van rechts is een van de hoofdsrolspelers [kwade buurman] de van origine Armeniër Ara Halici die evenals andere artiesten, onder wie Louis van Dijk [3e van links] bij de Akademie van Frank Sanders een dansopleiding volgde.

In rode jurk Annick Boer [zuster Klivia] en rechts ernaast [Hoofd, Dirk en notaris] Michel Sorbach.
In grijs pak: 'ingenieur' Rein Hofman.

Foto onder: vlnr burgemeester Ton Rombouts, minister van OCW Ronald Plasterk en echtenote Els Beumer en Frank Sanders, de weduwnaar van Jos Brink die een dansakademie leidt. 

foto's © paul kriele, 31 oktober 2009.
  

Naast minister Ronald Plasterk en echtgenote Els Beumer kwamen voor deze mooie gelegenheid ook burgemeester Rombouts en de wethouders Bart Eigenman en Geert Snijders naar de schouwburg,  evenals vele nationale artiesten en andere BN-ers.

Grand-dame was daar de 90-jarige Hetty Blok en -eveneens -de oud-speler van 'Ja zuster, Nee zuster' Hans Boskamp.
Met geduld wachtte het publiek, waaronder vele kinderen ! een kwartier op de aankomst van deze groten van het  Nederlands theater, voordat rond 17.20 uur de voorstelling kon beginnen.

In de rij genodigden zaten - naast elkaar - de Bossche modeontwerper Addy van den Krommenacker en Frans Molenaar [*Amsterdam, 1940] die elkaar weinig hadden te zeggen.

Minister Plasterk is vaak in Den Bosch te zien. Burgemeester Rombouts gaat spoedig met de minister van o.a. Cultuur een gesprek aan  om de dit jaar niet gehaalde Rijksubsidie voor een accredidatie voor de Koningstheaterakademie alsnog binnen te halen. 'Dat kan eigenlijk pas om de twee jaar als je eenmaal bent afgewezen,' aldus Rombouts voor Bastion Oranje, 'maar ik ga er toch meer werk van maken.'
Plasterk toonde zich enthousiast over 'Ja Zuster Nee Zuster.  Breed lachend zei hij de musical '..fantastisch te vinden. Ik kende alle liedjes nog en heb ze meegeneuried samen met Albert Verlinde die naast me zat'.

De- bijna  slot- act die al zorgde voor een staande ovatie en vervolgens bloemen van de producenten Albert Verlinde en Roel Vente van V&V entertainment.  Hetty Blok [90 jaar] die in de jaren 60 Zuster Klivia speelde en Hans Boskamp die hier geïnterviewd worden door een schoolkrantredactrice.

foto's © paul kriele, 31 oktober 2009.

Dat er naast tal van kinderen ook vele 'ouderen' in de zaal zaten bleek wel uit de meezingers die tot op de achterste rijen doorklonken  met o.a. 'De kat van Ome Willem..' en  'In een rijtuigie' .

Terug naar boven