Kleintje Muurkrant begint actie schuldsanering

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2009 | Gewijzigd op: 13-11-2009
Het linkse actieblad Kleintje Muurkrant, die in de jaren 70-80, letterlijk, als Muurkrant verscheen, gaat een actie voeren om van haar schulden af te komen. De redactie is vorig jaar een paar maal door de rechter terecht gewezen en veroordeeld tot dwangsommen ondanks een beroepszaak en een rectificaties. Maanden lag de krant, die vanaf 1997 ook digitaal verscheen, eruit.

Op korte termijn dient zij het bedrag af te lossen en vraagt daarom aan de abonnees bovenop het abonnementsgeld [€ 17 .50],  een gelijk bedrag te storten.
Op korte termijn hoopt de geheel onafhankelijke en niet commercieel werkende redactie weer met de digitale krant te kunnen doorgaan en ook weer 'onregelmatig' een papieren krant te kunnen uitgeven.

festival 2.Dh5

In het gebouw aan de Papenhulst vindt van 20 t/m 22 november 2009 het 2.Dh5 festival plaats. Dat is '.. een samenscholing van activisten en wereldsleutelaars', zoals de flyer zegt. Behalve uit muziek bestaat dat festival, dat voor de 5e keer plaatsvindt, uit lezingen, kennisuitwisseling en kunstmanifestaties.
 Aan het festival wordt een benefitconcert gekoppeld om geld in te kunnen zamelen.