Minister Verburg en CdK bij Q-koortsMis in St. Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-12-2009 | Gewijzigd op: 31-12-2009
Aankomst van de minister van Landbouw Gerda Verburg bij de luipoort van de St.Jan. Begeleid door  de directeur-econoom van het bisdom Peter Broeders van het bisdom  gaat minister Gerda Verburg naar haar plaats.
Wim van de Donk [CdK] en echgenote, geflankeerd door Karin Braks van de gemeentelijke afdeling communicatie lopen door het gangpad van de  kerk.  Begroeting van de minister van landbouw Verburg met commissaris Wim van de Donk.

foto's © paul kriele, 31 december 2009.

Om even voor half vandaag, donderdag 31 december 2009 ,een arriveerde Gerda Verburg, de, minister van Landbouw en kort erna ook de Commissaris der Koningin Wim van de Donk bij de luipoort van de St.Jan om de eucharistieviering bij te wonen rond de Q-koorst epidemie. Kort erna kwam ook burgemeester Rombouts per dienstauto aan.
In het priestekroor van de St.Jan waren ongeveer 150 belangstellenden samengekomen die de dienst, die door Hurkmans werd gecelebeerd, bijwoonden, onder wie ook de oud-commissaris der Koningin mr. Frank Houben.

Met de H.Mis wilde Hurkmans de getroffenen en betrokkenen  een hart onder de riem steken. Brabant telt een groot aantal geitenfokkerijen, aldus de bisschop die aangeeft dat er altijd een sterke band is geweest tussen de Bossche bisschop en de boeren.
De bisschop waagde het in deze dienst niet kritiek te leveren op de minister. 'Ik kijk liever in de toekomst  en ben ook geen politicus,' aldus Hurkmans. 'In de dienst zal ik de gevolgen aanduiden, maar niet ingaan op de structuur,' aldus de bisschop voor Omroep Brabant.

Verwelkoming door Peter Broeders, de directeur-econoom van het bisdom, van burgemeester Rombouts.
Op de rechter foto leden van het bisdom bestuur: uiterst links Hubert van de Pol. secretaris van bisschop Hurkmans en econoom Peter Broeders  en Michel Savelsbergh van de  afdeling communicatie van het bisdom.

foto's © paul kriele, 31 december 2009.

Bisschop Hurkmans drukte de aanwezigen op het hart  '.. vergelijk jouw verdriet niet met dat van anderen. Het is allemaal even erg. Stel ook niet de schuldvraag. Het brengt je alleen maar in de problemen'.
Aan de slachtoffers gaf de bisschop het advies mee: ...'  zich niet te isoleren. Probeer door te gaan en haal het positieve eruit.
Vier het nieuwe jaar en vergeet niet de lichtpuntjes van het  oude jaar. Want in de duisternis schijnt ook het licht,' aldus de bisschop in zijn slotwoord na de communie.
 niet  a de communie
Na de Mis ontving de bisschop op Parade 11 bij een kop koffie de kerkbezoekers om met hen over de epidemie een gesprek aan te gaan. Daar kwamen patiënten en geitenfokkers bijeen die in gesprek raakten met vertegenwoordigers van belangenorganisaties en gemeenten/provincie.

Terug naar boven