Cameratoezicht: Vanaf april project Spitsmijden

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-01-2010 | Gewijzigd op: 21-01-2010
De verkeerstechnische Dienst heeft camera's geplaats.Een stikker meldt expliciet dat het om verkeerstellingen gaat en niet om snelheidsmeting. Anders zouden vandalen  op de idee komen de paal onklaar te maken ... Ook op de Citadellaan en de Pettelaarseweg staan deze camera's, die iov de provincie zijn geplaatst.

foto's © paul kriele, 21 januari 2010.

De camera's staan er al. Vanaf april 2010 begint de provincie ism de steden Eindhoven en Den Bosch en het samenwerkingsverband Regio Eindhoven [SRE] met de proef spitsmijden. Automobilisten wordt gevraagd de spits te mijden om zodoende de steden beter bereikbaar te houden. Als ze deelnemen ontvangen ze vooraf een maandelijkse beloning. Dat loopt op tot een maximum van  € 150 per maand. Maar worden ze in de spits op de autowegen naar de steden betrapt, dan worden ze gekort.

Langs de invalswegen van de stad [Vughterweg, Pettelaarseweg en Citadellaan zijn camera' s geplaatst die de automobilisten in de spits registreren.

 

Er hebben zich al 3000 deelnemers aangemeld. Spitsmijden beoogt ook om werkgevers over te halen hun personeel van andere vervoermiddelen gebruik te laten maken.
Het project, waaraan het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een bijdrage aan levert,  loopt van april 2010 tot december 2011. De resultaten worden gebruikt bij de invoering van de kilometerprijs.