Zwemschoolhouder Benno L. komt a.s. donderdag voor

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-02-2010 | Gewijzigd op: 05-02-2010
De 59-jarige Benno L., die verdacht wordt van het plegen van ontucht en sexuele handelingen met minderjarigen, zwak begaafde zwemschoolleerlingen, komt donderdag 11 februari 2010 voor. De school van Benno L.  die in diverse zwembaden actief was, specialiseerde zich in lessen aan verstandelijke gehandicapten of kinderen met watervrees.
Het is nog geen behandeling, maar een pro formazitting, waarin L.'s advocaat Pieter van der Kruijs gelegenheid krijgt nadere vragen over het onderzoek te stellen en de postie van zijn cliënt ter discussie  te stellen.

Op maandag 8 juni 2009 werd de 59-jarige eigenaar van zwemschool Benno L. aangehouden. Daarop volgde eerst een perskonferentie die massaal werd bezocht,  een diepgaand onderzoek, gesprekken met de ouders en het aan hen voorleggen van belastend materiaal om zo tot een juiste aanklacht tegen de verdachte te komen. Uiteindelijk leverde dat enige tientallen zaken op en slechts een geval van verkrachting.

Het voormalige woonhuis van Benno L.  aan de Helftheuvelweg.
Bij huiszoeking vorig jaar juni werden computerapparatuur en de administratie in beslag genomen mede omdat er beelden van ontuchtige handelingen met kinderen te zien waren.

foto © paul kriele, 17 juni 2009.