Zwemschoolhouder Benno L. 40 x seksueel misbruik

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-02-2010 | Gewijzigd op: 01-02-2013
Benno la Rue
tekening © chris roodbeen.
De Bossche officier van Justitie Juliette Nederlof heeft zwemschoolhouder Benno L. [59jr.] van zeker 40 seksueel getinte gevallen van misbruik van kinderen ten laste gelegd. Dat bleek vanmorgen - donderdag 11 februari 2010 - in een proformazitting in het Bossche Paleis van Justitie.
Dat is afwijkend van de bijna 100 zaken van seksueel misbruik en één verkrachting waarvan eerder sprake was.
De definitieve ten laste legging komt op de eerstvolgende regiezitting op 1 april 2010 aan de orde. Pas op 31 mei 2010  begint de inhoudelijke behandeling van de zaak waarvoor 5 dagen zijn uitgetrokken.

Pieter van der Kruijs, de raadsman van Benno L.,  kreeg geen kopieën van de beelden van ontucht  ivm privacy van de jeugdige slachtoffers.
In totaal zijn er door de politie 221 filmpjes geregistreerd en gezien. Hierop komen  60 verschillende meisjes voor van wie sommige meerdere keren. De politie kreeg in totaal 58 aangiftes binnen, waarbij meisjes zitten die niet op het beeldmateriaal staan. Er zijn ook nog niet geïdentificeerde meisjes op de foto's/ filmsgezien die tot op heden onbekend zijn gebleven. Het kan zijn dat ze heimelijk zijn gefilmd.