Eerste boot Bosch Parade gearriveerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-06-2010 | Gewijzigd op: 17-06-2010
Tijdens de Bossche Parade laten kunstenaars, vormgevers, componisten, regisseurs en choreografen samen met vrijwilligers en verenigingen hun creaties in een lange vlottenparade schitteren op de Binnendieze.

Bericht 17 juni 2010
Ook de Barten doet mee.
Jongeren uit de Barten/ Graafsewijk hebben met de kunstenaars Nico van Spanje en Kees van den Boogaart ook gewerkt aan een vlot voor de Bossche Parade. Tijdens het bouwen van de vaartuigen hebben de jongeren flink staan zagen, meten, verven, timmeren, boren en zo voort.  Hun inzet is vastgelegd op video. Afgelopen week is het vlot getest en goedgekeurd!
Op de premièredag 18 juni 2010 de jongeren het vlot zelf bemannen op een vaart door de Binnendieze.

bericht 7 juni 2010
Uit Tilburg is de eerste boot van 'Bosch Parade' gearriveerd. Die ligt in de oksel van de stadsgracht Zuidwal/Pettelaarseweg met autonome kunstenaars uit Tilburg en Den Bosch en ...met vijf hondjes
Deze boot die nog in opbouw is, gaat een muzikale act met gedresseerde hondjes presenteren op de vier geplande dagen in juni tijdens Bosch Parade op de Binnendieze, vertelt Liesje Diemont de partner van botenbouwer Gert Jan Smoolenaars. Die act gebeurt op basis van een clickertraining wat wil zeggen honden op een positieve manier iets bijbrengen.

Gert Jan Smoolenaars botenbouwer Botenbouwer en zanger Coen van Beek.

foto's © paul kriele, 7 juni 2010.
 

De hondjes  Spikie, Alie, Japie, Ronja en Sjefke  zijn van de kunstenaars en  afkomstig -na een oproep -van hondenliefhebbers die ze tijdelijk hebben afstaan om getraind te worden. Daarvoor hebben we in de stad geflyerd, zegt Diemont.  De training doen een echte gepensioneerde Bossche dompteur van circus Hagenbeck Franz Douchinsky en Suzanne Huijs.

zie ook aankondigingsartikel 'Bosch Parade' dd. 25 november 2009
zie ook www.Bosch500.nl [over BoschParade]


Hier in de stadsgracht is het nog een idylische sfeer. 

foto's © paul kriele, 7 juni 2010.
Met man en vrouw wordt gewerkt om de twee boten, vanaf door de organisatie gelegde ppntons, op te bouwen en voor de aanvang van Bosch Parade op 18 juni 2010  klaar te krijgen.

zie ook de site van de autonomen kunstenaars

Terug naar boven