Muursteen Domien op Verwersstraat 110

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2007 Nieuwe muursteen: Domien van Gent steeds sterker in beeld  mei 2007.
De–in de jaren 60/70 –veel besproken kunstenaar Domien van Gent komt steeds nader in beeld. Diens broer Luc van Gent schreef er al een –in concept – boekje over, maar de eigen-wijze Van Gent kon zich niet verenigen met de eisen die Uitgeverij Heinen hem oplegde. Dat idee voor een Domien-uitgave –indertijd van Frans van Gaal- is nu overgenomen door Rob van de Laar als animator en Huub Weck als sponsor.
Domien [+1970] was een excentrieke persoonlijkheid die bekend stond om zijn provocaties, zijn scherpe recensies [kunst en cultuur in het Brabants Dagblad, waar die gewipt werd], zijn kikkerverzameling en niet op het laatst door zijn spreuken in dialect.
 

De pui van Verwersstraat 110 met rechts het detail van de spreuk. foto's © paul kriele, 7 mei 2007.
Dat laatste is op initiatief van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch [Kleine Monument] actueel geworden. Laatstelijk werd er weer eens een spreuk onthuld: ‘Dè ge bedankt bent, dè witte’. Die steen is vrijdag door oma Mees, de weduwe van degene die die spreuk vaak toepaste, onthuld in de pui van Verwersstraat 110. Dat pandje van Hans van der Heijden en Nanja Toebak is pas gerenoveerd nadat de kaaszaak van Joop Mulders er twee maanden geleden stopte. Grafisch ontwerpster Nanja Toebak heeft op dit perceel een ontwerpstudio geopend. Nanja ontwerpt onder meer huisstijlen, boekomslagen, typografieën en binnenwerken van boeken. Hans is de man achter diverse sites, waaronder die over de www.Verwersstraat.nl