Jeroen Funcke en Thijs Vis zakelijk apart verder

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-03-2008 | Gewijzigd op: 04-08-2008
Jeroen Funcke en Thijs Vis die jaren vrienden waren gaan zakleijk hun eigen weg. Ze waren  collega's in het Kabinet en werden compagnons in 't Misverstant in de Snellestraat.

foto © paul kriele, april 2007

Jeroen Funcke en Thijs Vis zakelijk aparte verder 23 maart 2008. 

De horeca-ondernemers Thijs Vis van ’t Misverstant en Jeroen Funcke [foto] van Méprise gaan –zakelijk - apart van elkaar verder. Ze opereerden sedert de splitsing vorig jaar toch al afstandelijk van elkaar. Nu wordt formeel die afstand bekrachtigd. Dat neemt niet weg dat de relatie onderling blijft bestaan en de culinaire uitwisselingen ook voortduren, aldus Jeroen daarmee verwijzend naar de expertise en ruimere mogelijkheden van de keuken van ’t Misverstant op Verwersstraat 33.
De twee kennen elkaar al vanaf hun samenwerking bij het Kabinet in Vught.


’t Misverstant wordt bistro, Vrielink sterrenrestaurant  9 maart 2007.De verbouwing van de voormalige beddenzaak Neefs voor een tuingalerij van restaurant Vrielink.
foto © paul kriele, 5 april 2006

Er bestaan plannen om ’t Misverstant om te zetten tot bistro. Dat vertelt Thijs Vis en compagnon Jeroen Funcke. De twee restaurateurs kennen elkaar van het Kabinet in Vught en zetten enige jaren geleden ’t Misverstant op Snellestraat 28 voort. Aanleiding is de verbouwing en de problemen met de verdieping in het 17e eeuwse pandjen in de Snellestraat . Voor een sterrenrestaurant is er te weinig ruimte. We moesten vaak nee zeggen tegen de gasten. De huidige cuisinier sous-chef neemt het van Thijs over en gaat met gastheer Jeroen Funcke de zaak voortzetten als bistro. 
 

Een klassieke gevel waarachter  een trendy restaurant : 't -nieuwe- Misverstant.
foto © paul kriele, 4 augustus 2008.
Het pandje uit de 17e eeuw dat van restaurant 't Misverstant verandert in bistro Méprise.
foto © gerard monté, 7 december 2003
 

Verwersstraat 23 eertijds de beddenzaak van Neefs waar Arnold Vrielink een restuarant begon. Maar dat was wat te hoog gegrepen eerst 7 dagen oen en daarop war inkrimpingen.
Daarop namen Jeroen Funcke en Thijs Vis het perceel over voor een nieuwe leven voor 't Misverstant.
Achter de schermen speelt  Rens den Otter die achter dit pand  -Lombardje -enkele hotelsuites inricht.


foto © paul kriele, 18 januari 2004.
Thijs Vis begint najaar 2007 op Verwersstraat 33, het huidige restaurant Vrielink, tenminste als de contracten zijn getekend. Want er moeten in een goede verstandhouding en collegialiteit nog goede afspraken gemaakt worden, zo wordt door Arno Vrielink en Thijs Vis onderstreept. Thijs Vis wil Restaurant Vrielink [de nieuwe naam weet ie nog niet] omzetten in een meer intiem interieur, compleet met tafellinnen en warme kleuren. 
Arno Vrielink, die krap een jaar geleden deze zaak in het voormalige ‘Neefs Bedden’ opzette, keert terug naar de Kort Putstraat Jeroen Funcke en Thijs Vis willen op 6 mei 2007, wanneer het eerste lustrumvan ’t Misverstant wordt gevierd, met hun definitieve plannen naar buiten komen.7Terug naar boven