Banieren en vlaggen te kust en te keur

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2004
Rijkelijk en royaal hangen de vlaggen aan TheateradParade ivm het Vocalistenconcours. Ook het St.Janscentrum aan de Papenhulst was met een pauselijke vlag getooid ivm de diakenwijding op zaterdag 25 september 2004.

foto's © gerard monté, 26 september 2004.
 

Vlaggenparade eindigt in verbod Aan drie ondernemers in de binnenstad is per brief verbod opgelegd te vlaggen: Eurohotel [Best Western] op de Hinthamerpromenade en even verderop bakker van Haren en de overkoepelende NBOV [bakkersbond]. Eurohotel wordt verweten dat ze nogal aan veel vlagvertoon doet. Die vlaggen zouden het stadsgezicht aantasten. Bakker Bert van Haren doet aan reclame omdat de bakker elke dag vlagt, aldus het verbod van B&W. Het College adviseert te vlaggen als er wat te doen is, zoals bijv. op Koninginnedag en Bevrijdingsdag. De zakenlui zijn gevraagd de vlaggen weg te halen! 


Vlaggenparade in de stad/Gemeente pakt vooralsnog alleen Bakker Bert van Haren/ bericht dd.  7 mei 2004
Onderstaand blijkt dat bakker Bert van Haren in proces gaat tegen de aanschrijving door de gemeente de vlaggen van zijn winkelpui weg te halen. Maar in de stad heerst een ware vlaggenparade: in de Nieuwstraat, op de Hinthamerpromenade, en verderop in de Hinthamerstraat, op de Pensmarkt en op de Schapenmarkt . Waar hangen er geen vlaggen?, kan beter worden gezegd. De vlaggenhisterie is een vervolg op de banieren boycot die enkele jaren geleden woedde.


-
 
Een paar jaar geleden kwam de gemeente in actie tegen het Noordbrabants Museum, restaurant 'Javaanse Jongens' en Clous Mode..
De banieren aan het museum hangen er nog periodiek, evenals bij Clous Mode. Javaanse Jongens is opgeheven..
Op de Hinthamerpromenade wappert het ook flink. Vooraan een cafetaria [r] , Dixons [r] en de brillenzaken van Specsaver en Pearl [r]. en de vlaggenparade aan het Eurohotel.
De oude V&D had ook altijd een reeks van vlaggen aan de gevel hangen en even verderop Massaschoen en Clousmode. IJssalon Zammatteo en Otten speelgoed in de Nieuwstraat.
foto 's © gerard monté, 6 mei 2004.

Bakker Bert van Haaren in proces bericht dd. , 5 mei 2004
Bakker Bert van Haren pikt het niet dat ie de vlaggen aan de winkelpui van Hinthamerstraat 89 moet weghalen. De vorige week ontving hij een verbod- onder bestuursdwang- van de gemeente voor deze gevelreclame. Dat betekent dat de gemeente de vlaggen op kosten van de eigenaar weghaalt als ie dat zelf niet binnen 14 dagen doet.
Bakker Bert zit al bijna 40 jaar in het bakkerpand en bestrijdt dat het hier om gevelreclame gaat. Van Haren heeft al brieven geschreven naar JP naar de koningin en naar de gemeente.
Intussen heeft ie zelf al een concessie gedaan door de vier vlaggen terug te brengen tot twee [een Brabantse en een nationale driekleur] . De gemeente zei bij monde van ambtenaar Kuijken:’ .. doe maar, wij komen wel kijken of het kan.. ‘. 

Bakker Bert van Haren in Hinthamerstraat 89.
Vorig jaar hingen er aan de gevel nog vier, maa i nmiddels heeft de bakker dat aantal teruggebracht tot twee vlaggen... 


foto © gerard monté, 23 februari 2002. 
 
 
De bakker vindt het van de gekke dat de gemeente zo maar iets bedenkt. 
Zijn brief -een van de vier- die hij aan de koningin stuurde, is naar het Ministerie van Koningszaken doorgestuurd. Dat ministerie heeft het bezwaar van de Bossche bakker in behandeling gegeven bij het kabinet van de Commissaris der Koninigin Maij-Weggen. 


Terug naar boven