Afscheid van Monique Trimbos [Min.van Protocol]

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2010 | Gewijzigd op: 14-04-2019
Op Zondagmiddag 3 oktober 2010, in het 4x 7 meter grote repetitielokaal van de Kikvorschen, waar het buiten 23° kouder was dan binnen, aldus de minister-president Frans Reyner, werd Monique Trimbosch letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. De weduwe van Theo Trimbos en dochter van de revueschrijver en Oeteldonker in hart en nieren wijlen Hein Wertenbroek, vertrekt als lid van het Ministerie van Protocol en van de Commissie Onderscheidingen.

Bij die gelegenheid werd zij namens de Oeteldonksche Club door Frans Reyner, na een lovende toespraak vol met herinneringen, omhangen met de versierselen behorend bij de Gouden Speld, de hoogste erkenning die er bij de OC bestaat. 'Deze vrouw was het carnaval met de paplepel ingegeven,' aldus minister-president Reyner.
'Je was een muze en co-writer. Je hebt veel van de historie aan nieuwe mensen overgebracht. Je bent iemand die kon relativeren. Blijf voor Oeteldonk gespaard.' Dat is een greep uit de toespraak van de minister-president.
 
   
Het repetitielokaal van De Kikvorschen in de Nieuwstraat, dat volgepakt stond met vrienden van Monique Trimbos.
De weduwe van  Theo Trimbos, voor wie zij succesvolle carnavals evergreens schreef, ooit begonnen, als danseresje in de carnavalsrevue, later secretaresse bij de OC en weer later diverse functies bekleed hebbend, met name bij het Ministerie van Protocol en als commissielid 'Onderscheidinngen.
 Het opspelden van de gouden Kikvorschspeld door Bertie van den Heuvel,  voorzitter van  De Kikvorschen bij Monique Trimbos-Wertenbroek 
   
Alom kwam er felicitaties binnen, onder andere van de ouwe Peer van den Muggenheuvel Piet Lathouwers en van de incognito aanwezige Prins Amadeiro XXV Koos Woltjes.
Links:  de dochters van Monique, te weten Monique Dunnewijk-Trimbos en midden Sacha Trimbos.
 foto's © paul kriele, 3 oktober 2010.
 
De minister- president haalde herinneringen op uit het leven van Monique Trimbos bij Oeteldonk en aan zijn eigen belevenissen en ontmoetingen met de vertrekkende 'Grand dame d'Oeteldonk', aldus sprak Reyner die onder meer het moment aanhaalde dat hij tot minister -president was benoemd. Monique feliciteerde hem en zei dat men geen betere keuze had kunnen maken, met name wat de traditie van Oeteldonk aangaat..'.  Monique Trimbos ontvangt de hoogste onderscheiding van de Oeteldonksche Club 'de Gouden Speld van de Oeteldonksche Club van 1885' voor haar  bijzondere verdiensten voor het Oeteldonks carnaval.
 
De Kikvorschen brachten MoniqueTrimbos een aubade met een potpourri van Oeteldonkse carnavalsliedjes [ut gevuulkeindje']. Links van de Trimboschen met microfoon Bertie van den Heuvel en rechts de ceremoniemeester en minister van protocol Paul Plasmans en rechts daarnaast Hein Trimbosch.

foto's © paul kriele, 3 oktober 2010.
Vice-voorzitter van de Raad van State  Harry van Rosmalen ondersteunde zijn hulde met een flinke bos bloemen in Oeteldonkse kleuren.
'We zijn er trots op dat je lid bent geworden van de Raad van State. Je bent een bescheiden vrouw met veel liefde. Maar je hebt een ongelooflijke verdienste voor Oeteldonk.
Je bent een pracht vrouw onder meer door je stijlvol optreden. Ik heb veel herinneringen aan je support als minister van Protocol,' sprak Van Rosmalen.

 


Terug naar boven